Zbog zamršenog i zapuštenog krzna nije ni ličio na psa a sada izgleda neprepoznatljivo

Većinu svog života, pas po imenu Jareth, proveo je zarobljen, ali ne u kavezu ili iza cigli, nego ispod debelog, zamršenog, zapuštenog krzna.

Nasreću, sada je to sve iza njega.

Jareth, petogodišnja pudlica, je doveden u Valley Animal Center u Kaliforniji. Niko nije znao njegovu priču ni šta ga je to dovelo do ovakvog izgleda, ali je bilo očito da je bio zanemaren dug vremenski period.
Uposlenici azila su bili šokirani kada su vidjeli u kakvom stanju se pas nalazi. Jedno oko mu je bilo potpuno prekriveno krznom, kao i noge, tako da šapama nije mogao dotaknuti površinu zemlju zbog čega mu je bilo otežano kretanje.

Jareth je odmah odveden u kliniku, a zbog ozbiljnosti stanja u kojem se nalazio, veterinari su mu morali dati sedativ kako bi mu uklonili krzno koje mu je otežavalo život. Polako ali sigurno, Jareth je oslobođen svog tereta.

Ukupno 1 kg krzna je uklonjen sa njegovog malenog tijela.

Jareth je opet bio slobodan. Ispod krzna se nalazio i njegov veseli karakter koji je ponovo, nakon dugo vremena, bio vidljiv.

Iako je Jareth preživio zanemarivanje i traume, nakon samo 4 dana provedena u skloništu, on se ponašao kao da se ništa nije desilo. Uživao je u šetnjama na povocu i u maženju svog novog krzna. Kada se potpuno oporavi, biti će spreman za traženje novog sretnog doma koji i zaslužuje.
Ko bi rekao da se ispod užasnog krzna nalazio presladak, umiljati pas kojeg bi svako poželio imati u svom domu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.