Ženka lutalice sa slomljenom nogom vodila spasioce dva kilometra do svojih štenaca

Majčinska ljubav ne poznaje granice, a ovaj pas je dokazao da to nije samo slučaj kod ljudi. Iako joj je noga bila teško slomljena, brižna majka i ženka lovačkog psa je odvela spasioce do svojih štenaca kako bi ih zbrinula.

Kako se pretpostavilo, lovci su je napustili a pronađena je kako luta po lokalnoj pijaci sa slomljenom nogom na ulicama grada Vera u južnoj Španiji.

Žena koja ju je pronašla, Lianne Powell, odvela je unesrećenog psa veterinaru na liječenje. Odmah su uočili da ženka proizvodi mlijeko i da je dobila mlade između 5 i 7 dana prije. Veterinarke su znale da moraju pronaći njenu štenad.
Bile su šokirane kada ih je pas kojem su dale ime Vera po gradu u kojem je pronađena, nakon 2 kilometra hoda odvela pravo na do lokacije na kojoj su se nalazile njene bebe.

Vera je znala gdje ide. Iako nije poznavala veterinarke, imala je povjerenja u njih kao da je znala da će joj pomoći. Video ove uzbudljive šetnje možete pogledati ispod.

Vera ih je odvela do napuštene kuće u čijem se dvorištu nalazio stari automobil. Na zadnjem sjedištu automobila čekalo ih je veliko iznenađenje, 10 gladnih štenaca.
Iako je bila neuhranjena i slaba, Vera je uspjela na svijet donijeti 10 zdravih kučića i brinuti se o njima.

Sada se svi nalaze na veterinarskoj klinici gdje se polako oporavljaju.

Problem napuštanja lovačkih pasa u Španiji postaje sve veći jer ih lovci masovno uzgajaju a zatim napuštaju kada im psi više ne trebaju.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.